Willem Albert Heckman

Voor patiënten die zijn ingeschreven bij onze huisartsenpraktijk is er de gelegenheid een afspraak te maken bij Willem voor ondersteunende homeopathie.

U kunt een afspraak plannen door willem persoonlijk een mail te sturen (willem@heckman.nl). Vermeldt hierbij duidelijk uw hulpvraag, uw naam en telefoonnummer en uw BSN nummer.

Voor nieuwe klachten adviseren wij u eerst een afspraak te maken bij een van de huisartsen.

Over homeopathie

 

Homeopathie is een geneeswijze, die het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen aanspreekt. In ieder van ons huist een levenskracht, die reageert op verstoringen in de gezondheid. Homeopathische middelen stimuleren deze levenskracht.

Homeopathie past bij bewust en gezond omgaan met lijf en gezondheid. Het is een volwaardige, complementaire geneeswijze die twee eeuwen geleden vorm kreeg en die zich nog steeds ontwikkelt. Een geneeswijze die werkt bij mensen en bij dieren.

Uitgangspunt van de homeopathie is dat genezing plaatsvindt door toepassing van geneesmiddelen met dezelfde kenmerken als het ziektebeeld. Daarbij staat de gehele mens of het dier centraal, niet uitsluitend de ziekte. Homeopathie werkt met natuurlijke en veilige geneesmiddelen die het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteunen.

Er bestaan homeopathische geneesmiddelen die voor iedereen goed werken, de zelfzorgmiddelen. Deze zijn verkrijgbaar via drogist en apotheek. Daarnaast zijn er homeopathische geneesmiddelen die uitsluitend verkrijgbaar zijn op recept en op voorschrift van de arts voor homeopathie. Deze middelen sluiten aan bij het type patiënt en worden op maat gemaakt.